Kolínský svaz má prvního reprezentanta ČR

14.07.2018 18:56

Budapešť – S pěti nováčky česká reprezentace v malém fotbalu do 21 let přejela 6:2 své maďarské vrstevníky a potom notně potrápila maďarské áčko, které za měsíc obhajuje bronzové medaile na evropském šampionátu. Prohrála 2:4.

Přípravný dvojzápas v Budapešti představoval poslední naplánovanou zahraniční konfrontaci pro česká lvíčata před světovým šampionátem od 21 let, který v říjnu hostí Praha. „Dal nám příležitost vyzkoušet pětici nových hráčů, z nichž rozhodně nikdo nezklamal, naopak u některých jsme velmi příjemně potěšení. Věděli jsme, proč je sem bereme, a dokázali i na mezinárodní úrovni, že týmu můžou dát, co jsme očekávali,“ uvedl hlavní trenér Zdeněk Parůžek.

Dva nováčci přijeli do Maďarska z Blanenska, bratři Michal a Dominik Šmerdové, Kolín zastupuje Stanislav Rosendorf, pražský výběr Tomáš Jelínek a Brno Dominik Moučka.

Před říjnovým světovým šampionátem do 21 let v Praze čeká český realizační tým zdlouhavé rokování o finální nominaci. „Bude to hodně těžké. S klukama jsme strávili nějaký čas, některé známe opravdu dobře a asi se i jich bude týkat, že s námi nepojedou na mistrovství světa. Na druhou stranu je vždycky dobré mít z čeho vybírat a máme opravdovou kvalitu. Víme, že složíme výborný tým, přestože obzvlášť u starších hráčů, kterých může jet jen omezený počet, bude volba obzvlášť těžká,“ poznamenal český trenér.

ČR U21 – Maďarsko U21 6:2 (3:1)

Branky ČR: Jelínek 2, Trojánek, Fejl, Mařík, vlastní

ČR U21 – Maďarsko A 2:4 (0:1)

Branky ČR: Lošťák 2

Sestava ČR: Václav Šlégr (Michal Šmerda) - Břetislav Tvrzník, Lukáš Haspra, Tomáš Jelínek, Dominik Fejl, Adam Širůček - Lubor Trojánek, David Lošťák, Dominik Šmerda, Tomáš Mařík, Dominik Moučka - Jaromír Frébort, Stanislav Rosendorf, Petr Hulinský.